Ongevallen

3 april 1883


Dit artikeltje komt uit de "DE GRONDWET" van 1 mei 1883.
Deze krant werd uitgegeven in Holland, Michigan.
Het artikel stond dan ook in de rubriek "Buitenlandsch Nieuws"


10 februari 1944
De aanhangwagen van de melkauto schoot los en belande tegen het bruggetjes van de fam Veldman en Bolwijn aan de  Rijksweg
(bron: Dagboek T.Veldman-Dijkema 1882-1961)


5 maart 1956                                                                                          14 november 1957
Nieuwsblad van het Noorden

Wiebrand Wiersma als 3-jarige door zijn moeder gered uit het Damsterdiep.

Als 4-jarige aangereden door een vrachtwagen31 januari 1975
De weg van Groningen naar Delfzijl is bij Ten Post geblokkeerd doordat een grote lading papier op de weg terecht kwam, de bestuurder kwam met zijn vrachtauto in de berm bij een poging weer op de weg te komen, kantelde de aanhanger.
(bron: Krantenknipsels NVhN)

31 augustus 1975
De heer J.Boogholt uit Ten Post wordt vermoedelijk onwel op zijn bromfiets, hij raakt bij het viaduct in Winneweer een bermpaal en raakt zodanig gewond dat hij bij aankomst in het ziekenhuis bleek te zijn overleden.
(bron: Krantenknipsels NVhN)

1 september 1975
De heer W.K.uit Ten Post kwam via een lantaarnpaal in Tjamsweer in de sloot terecht, hij raakte niet gewond, zijn auto werd totaal vernield.
(bron: Krantenknipsels NVhN)

Oktober 1975
Bij een verkeersongeluk bij Ten Post vallen 2 dodelijke slachtoffers uit Meedhuizen bij een inhaalmanoeuvre, het ongeluk gebeurde op Rijksweg 33 zij botsen op de vrachtauto van H.L.D uit Ten Post
(bron: Krantenknipsels NVhN)

10 juli 1976
De heer D.W uit Lellens rijdt in Westeremden met zijn auto tegen een boom, de auto is Total loss
(bron: Krantenknipsels NVhN)

21 augustus 1976
De heer H.L.Dreize uit Ten Post wordt in zijn auto door een wesp gestoken, hij kreeg daardoor een toeval, hij kon zijn auto, met zijn gezin achterin nog langs de kant van de weg zetten, zelf erd hij naar het   ziekenhuis gebracht. De politie bracht het gezin naar familie in de stad.
(bron: Krantenknipsels NVhN)

4 februari 1977
De plotselinge gladheid was de oorzaak van een frontale botsing bij Ten Post waarbij de beide bestuurders om het leven kwamen. Het waren de 36 jarige J.Pruis uit ’t Zandt en de 43 jarige E.Pietens uit Groningen
(bron: Krantenknipsels NVhN)

21 januari 1960
Gerrit Koendering kruidenier te Ten Post is met zijn auto in het Damsterdiep gereden.
(bron: Dagboek T.Veldman-Dijkema 1882-1961)

24 april 1974
De Groninger reder W.Westers is gisteravond met zijn auto in het Damsterdiep gereden, hij wist zelf uit de auto te klimmen.
(bron: Krantenknipsels NVhN plakboek mevr Anneke Bolt)

13 maart 1977
In dichte mist botste tegen 10 uur ’s morgens een personenauto met daarin 4 personen de 21 jarige Xander van Os en zijn 23 jarige vriendin Jantje Wieringa en de ouders van de bestuurder de 64jarige Dirk van Os en de 59 jarige Geertuida van Os-Blom uit Loppersum tegen een Gadobus.
Het ongeval was het gevolg van een inhaalmanoeuvre van Os haalde in dichte mist een personenauto in. De Gadobus werd bestuurd door de 23 jarige W.W. uit Ten Post, in de bus zaten 27 mensen, 8 van hen moesten naar het ziekenhuis voor de behandeling van lichte verwondigen.
(bron: Krantenknipsels NVhN)

21 mei 1977
2 sportvissers worden vermist op de Eems bij de bocht van Wattum, later bleken ze te zijn verdronken, het ging om de 40 jarige W.Lesman. uit Delfzijl en de 45 jarige E.Gooijert.uit Ten Post.
Het lichaam van de heer Gooijert is pas eind mei aangespoeld.
(bron: Krantenknipsels NVhN)

Zomer 1977
In Lellens komt een jonge man door brand om het leven.
Hij zat in een smeerkelder zonder vluchtweg, de auto stond er boven. De kuil vloog in brand. Verschillende mensen hebben geprobeerd de auto weg te schuiven.
Hij is naar het brandwondenziekenhuis in Beverwijk gebracht en daar aan zijn verwondingen overleden

1 mei 1978
WITTEWIERUM Op het moment dat de traktor, bestuurd door TM uit Wittewierum, linksaf wilde slaan, werd ie ingehaald door de 22 jarige motorrijder FO uit Wagenborgen. Bij de botsing raakte O ernstig gewond. Ook de passagier op de motor liep letsel op.

30 januari 1980
De rijksweg bij Ten Post is enkele uren gestremd geweest na een ongeval waarbij een inhalende vrachtauto in botsing kwam met een tegenligger
(bron: Krantenknipsels NVhN)

1 februari 1980
De 11 jarige Gerrit Wierenga uit Winneweer is om het leven gekomen, met zijn fiets reed hij vanaf de Eestumerweg de oude rijksweg op zonder voldoende uit te kijken, Hij werd gegrepen door een bus

16 oktober 1981
In Ten Post komt de 79-jarige Anco Bolhuis uit die plaats bij een verkeersongeluk op de kruising bij de “Witte molen” om het leven
(bron: Kroniek Dick Kuil)

11 maart 1983
Op het kruispunt Rijksweg 41 te Ten Post vindt een ernstig ongeluk plaats de 62 jarige mevr F. uit Amsterdam geeft geen voorrang aan de 25 jarige heer J.K.N. uit Groningen lichamelijk letsel is het gevolg en 2 auto’s zwaar beschadigd.

3  december 1983
De 59 jarige mevr Antje Ruuls uit Roden is overleden als gevolg van een auto-ongeluk op de kruising Rijksweg 41 en de Eestumerweg in Ten Post, ze was medepassagier van een auto bestuurd door de 53 jarige mevr Z.R. uit Roden deze gaf geen voorrang aan de 58 jarige heer R.H. uit Haren.
(bron: Krantenknipsels NVhN)

6 juli 1985
Bij een felle uitslaande brand in een woning aan de Stadsweg te Winneweer komt de 28-jarige J.K.Schenkel om het leven.
(bron: Kroniek Dick Kuil)
(bron: Krantenknipsels NVhN)

20 maart 1986
Vermoedelijk door de dichte mist komt de 28 jarige P.J.C. uit Eindhoven met zijn autotransporteur in de rechterberm van de Rijksweg 41 bij Ten Post terecht, hierdoor raken 10 auto in één keer beschadigd. Er deed zich geen persoonlijk letsel voor.
(bron: Krantenknipsels NVhN)

31 juli 1986
De 21 jarige H.van K uit Emmen uit Emmen komt bij een inhaalmanoeuvre op de S17 bij Ten Post in botsing met een bestelbus bestuurd door de 49 jarige M.B. uit Briltil
(bron: Krantenknipsels NVhN)

29 april 1988
Bij een ongeval op de provinciale weg tussen Ten Boer en Ten Post komt de 16-jarige bromfietser Antjo Auke Eltje Bos uit Ten Boer om het leven.
(bron: Kroniek Dick Kuil)

6 oktober 1988
De 54 jarige H.Schenkel uit Ten Post komt bij een verkeersongeval om het leven, ter hoogte van de afslag Thesinge krijgt hij een hartaanval en komt met zijn auto in het Damsterdiep terecht, hij overleed in het ziekenhuis te Groningen.
(bron: Krantenknipsels NVhN)

23 februari 1989
Ter hoogte van het tankstation in Ten Post komt de 21 jarige militair Johan Wösten uit Barger-Oosterveld bij een verkeersongeluk om het leven, een vrachtauto bestuurd door de 52 jarige R.K uit Appingedam botste op de auto van Wösten. Hij was op slag dood.
(bron: Krantenknipsels NVhN)

Noorderkrant 17 januari 1996
Auto total-loss in sloot bij Lellens
LELLENS - Een 21-jarige inwoner van Roodeschool is vrijdagavond met zijn auto in een sloot naast de Stadsweg in Lellens terechtgekomen. De automobilist kwam uit de richting Lellens/Ten Post en zei te zijn geschrokken van een hem tegemoetkomende bromfietser. Deze brommer zou geen verlichting hebben gevoerd.

29 november 2006
Een twintigjarige man is woensdagavond in de Groningse plaats Ten Post overleden door een verkeersongeval. Dat meldde de politie. Het uit Ten Boer afkomstige slachtoffer kwam rond 18.00 uur door onbekende oorzaak met zijn auto in de berm terecht en belandde op de kop in de sloot. Hij was op slag dood.bron: De Telegraaf
Volgens een publicatie op volkskrant.nl op 21-11-2013 vond dit ongeluk plaats op de Stadsweg bij het begin van de bebouwde kom vanuit de richting Ten Boer.

2009
Volgens een publicatie op volkskrant.nl op 21-11-2013 vond een dodelijk ongeluk plaats op de N360 bij het Tankstation Dijkshorn (toen Shell).

18 juni 2017
's Avonds reed een auto in een flauwe bocht in de Woldjerweg rechtdoor tegen een damwand in de sloot. Dit gebeurde bij de eerste dam na de afslag Bloemhofweg in de richting Wittewierum.
De inzittenden, een 39-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Appingedam, kwamen na een ongeluk waarbij hun auto in het water terechtkwam en zijn overleden.
Niemand die passeerden zagen de auto in de sloot liggen. Pas op maandagochtend rond 09:30 uur zag een vrachtwagenchauffeur de auto in de smalle sloot langs de Woldjerweg liggen en waarschuwde de politie. De auto was vanaf de weg slecht te zien.
Toen de hulpdiensten bij de auto kwamen bleek dat de inzittenden al waren overleden.