SV TEO

April 1920, BE Quick uit Groningen wordt landskampioen. Het Grininger Platteland komt in beroering. "Veel wisten we toen nog niet van voetballen, maar dit wisten ze wel. ook in Ten Post moest een voetbalclub komen." Een aantal 16-jarige knapen - A. Doof, J.H. Bolt, J.W. Schutter, L. Briene en Jan van Dijk steken de koppen bij elkaar en besloten tijdens een vergadering in café Schutter tot de oprichting van een voetbalclub. A. Sprenger doet het voorstel de vereniging de naam TEO te dopen: Ten Post en Omstreken: Garrelsweer, Lellens, Winneweer en Wittewierum. TEO voor de regio Ten Post.
Volgens een krantenartikel is bovenstaande de strekking van het verhaal dat de toenmalige voorzitter van TEO, B.S. Bolt vertelde bij de viering van het dertigjarig bestaan in 1950.

1 mei 1920 telt TEO 24 leden. Geen sportvelden en kleedgelegenheid.

Later heeft TEO de beschikking over een stuk land van de hr. Doff, tevens eigenaar van het Klubhuis.

Beginjaren 50 heeft TEO de beschikking over een goed sportterrein met afrastering,vaste doelpalen en een eigenhandig aangelegd kleedgebouwtje.

In 1969 verrijst een Sporthal in Ten Post, wat tevens als kleedgelegenheid voor de voetballers dienst doet, want in een belendend sportveld heeft men nu een trots bezit

In 1957 werd de vv TEO omgedoopt in sv - sportvereniging - TEO.
Een gymnastiekvereniging wordt opgericht. De volleybalafdeling volgt pas in 1973.
Ruim 100 leden telt de bloeiende gymnastiekvereniging. Bij het volleybal doet men het met 2 dames- en 1 herenteams. Hoewel de resultaten in de 3e klasse van Nevobo nog bescheiden zijn, wordt er met veel animo gesport.In 1962 was TEO Kampioen in de 1e klas G.V.B.KAMPIOENSELFTAL 1e KLAS G.V.B. 1926
Staande: P. v. Bruggen, B.S. Bolt, M. Boekhoudt, R. Wieringa, H. Schenkel, G.?
Zittend: G.H. Bolt, K.H. Koopman, D. Klok, K. Oosterhuis, G. Maneschijn

Het elftal van TEO anno 1975:

7 juni 1985
De sportvereniging TEO uit Ten Post viert haar 60-jarig bestaan. Tevens wordt afscheid genomen van haar trainer Pier Bosgra.
(bron: Kroniek Dick Kuil)

27 november 1986
Het eerste team van de tafeltennisclub TEO uit Ten Post wordt kampioen en promoveert naar de derde klasse.
(bron: Kroniek Dick Kuil)

10 december 1988
Het 1e tafeltennisteam van TEO uit Ten Post wordt kampioen in de vierde klasse  F.
(bron: Kroniek Dick Kuil)

17 mei 1995
In de Noorderkrant staat een artikel over het 75-jarig jubileum van SV TEO.
Uit de tekst:
Naast de zeven jeugdteams bestaat TEO uit twee seniorenelftallen. Het is echter een misvatting om te denken dat de Ten Poster sportvereniging alleen maar een voetbalclub is. Ooit kon je bij de club ook volleyballen en tafeltennissen. Tegenwoordig is er naast de voetbalafdeling ook een forse gymnastiekafdeling. Voorzitter Bogema: "Twee jaar geleden had de gymnastiekafdeling 35 leden. Nu zijn het er inmiddels 100 en draait het als een lier."


19 oktober 20??
Opening gerenoveerde hoofdveld SV TEO.
Tijdens de opening, die verricht werd door Burgemeester André van de Nadort, werd het Hoofdsponsorcontract getekend door Bouwonderneming Roorda en Veldman.